Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 00:13 - За лечебната сила на приказките
Автор: krivoshapkova Категория: Технологии   
Прочетен: 1924 Коментари: 2 Гласове:
4



За разлика от всички останали литературни форми, приказките насочват детето към откриване на самоличността и призванието му, като същевременно подсказват преживяванията, необходими за по- нататъшното развитие на характера му. Приказките внушават, че добрият живот, за който има възнаграждение, е възможен за всекиго, въпреки непрестанните несполуки- но само при условие, че човек не се бои от опасни стълкновения, без които не ще успее никога да осъществи истинската си самоличност. Те също предупреждават, че прекалено страхливите и ограничените, които се боят да рискуват в търсене на самите себе си, ще бъдат обречени на сиво съществуване...”   Из „ Лечебната сила на вълшебните приказки” от Бруно Бетелхайм  



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. juli13 - juli13
06.01.2012 10:12
Съгласна съм ,че приказките формират детския характер .На времето като дете ,четях много приказки и те спомогнаха за моето развитие и сега понякога се улавям , че черпя житейска мъдрост от тях.Светъл ден!
цитирай
2. krivoshapkova - Благодаря, че коментира!
07.01.2012 11:32
А Бруно Бетелхайм е един невероятен изследовател на човешката психология и двутомникът му е прекрасна илюстрация на аспектите , които формират личностния познавателен конструкт. Аз съм безкрайно благодарна на режисьора Емил Йорданов, който ми даде възможността да се докосна до този мислител, тъй като книгите на Бетелхайм не се издават в БГ. Тук се издават булевардни книжки. Много трудно човек може да намери стойностна литература..но това е друга тема. Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krivoshapkova
Категория: Технологии
Прочетен: 406648
Постинги: 115
Коментари: 458
Гласове: 8170