Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2014 01:29 - Колкото повече, толкова по- самотно
Автор: krivoshapkova Категория: Технологии   
Прочетен: 1942 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Опитвам се да не забелязвам. Колкото пъти идвам тук , все  се опитвам да не забелязвам. Накрая остават главоболието и замайването от опитването да не забелязвам. Може би се свиква. Може би е въпрос на рефлекси. И все пак , щом погледна жилищните квартали, хилядите прозорци, зад които стои по едно затворниче на около 10 , потънало в незнанието си за свобода, се изумявам.
А можеха да са навън , да тичат по полето, да се гонят между съседските дворове, да крещят от радост и да стискат зъби при разпраното коляно. Щяха да разберат стойността на приятелството, калено в скитосване сред коприви, гонене на вятъра и събирането на калинки. 
Минавам край групата им, спрели са  в междублоковото пространство. Дочувам ... това, което дочувам не е детско. Купешко е. Заучено. И не им прилича. 
По новините върви репортаж колко полезно, приятно и забавно е да заведете детето си в зоопарка , за да уплътни почивните дни с нарочена , предложена му от други, игра. Децата са доволни. 
Те не знаят , горките, какво е свобода.
После срещам вчерашните деца , вече зрели и опитни. Разминаваме се в тълпата на големия град. Не са се променили много. Хубави хора са. Само дето не можеш добре да ги видиш. Тънка, незабележима  обвивка самота се дипли върху им.
Прибирам се в зеленото си село. Истинското е там отвън, между плевелите и зеленчуците, между крясъците на децата и подвикването на майките. И вътре, при хората, които споделят хляба, който  замесвам  с топлината от  техните длани.   



Гласувай:
10



1. анонимен - Споделям напълно. Хубаво нещо са ...
08.06.2014 07:16
Споделям напълно. Хубаво нещо са компютрите и интернета, но както се казва "много добре не е на добре". Сега децата не познават истинските игри и истинския живот. Живеят някакъв виртуален.
цитирай
2. yotovava - Не е съвсем така,
08.06.2014 18:04
синът ми е на 12 почти. Излиза всеки ден с приятели, ходи до Южния парк, кара колело :))))))))))))))
Намират си сами занимания. А събота и неделя идва с мен на вилата и ми помага в земеделието :)))))))
Както си го направим ние самите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krivoshapkova
Категория: Технологии
Прочетен: 406868
Постинги: 115
Коментари: 458
Гласове: 8170