Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2014 19:25 - Журналистически слугинаж или така е по- лесно
Автор: krivoshapkova Категория: Технологии   
Прочетен: 1831 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 06.09.2014 19:58


 Нова телевизия, събота, 06. 09.- дебат между парламентарно представени в ЕП политически партии. И това ако не е предизборна реклама. Със сигурност  по някое време ще направят дебат и между представители на останалите партии. Деленето на по- представени и по- непредставени е по регламент или по критерии, какъв- не е важно.Мисля си колко е заслужила дадена партия ( примерно ББЦ) да бъде сред по- представените партии. Мисля си с парите на кого е толкова заслужила. Това беше пример. Същото се отнася и за останалите политически субекти, и за останалите медии.
Медийно сугестиране на електората. 
И се отнасям в мечти, утопични:
Журналистите ( на която и да е медия) си сядат на тризвучието и си напрягат пипето да прочетат и анализират предизборните програми на партии и коалиции.
Отделят тези въпроси ,които засягат живота на хората в най- близкото и осезаемо ежедневие, и тези въпроси,които засягат националните интереси, икономическото и обществено развитие на страната сега и след години.
Подбират най- логичните, най- изпълнимите, най- атрактивните, най-....   програми , и канят на дебат експертите от политическите партии, но вече по критерии, различен от този " който плаща, той поръчва музиката".  
Утопии.
А докато дойде ( ако дойде) време утопично, ще се радваме на маймунарника.




Гласувай:
7



1. sestra - Положението е такова, че нито те
07.09.2014 12:50
вземт насериозно това, което правят, нито публиката трябва, нито главните действащи лица кой знае колко. Едно "риалити' като всички останали. Не мисля, че може да се промени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krivoshapkova
Категория: Технологии
Прочетен: 406959
Постинги: 115
Коментари: 458
Гласове: 8170