Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 22:36 - Откритие...поне за мен
Автор: krivoshapkova Категория: Технологии   
Прочетен: 3255 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 13.12.2014 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Луднала съм по Пратчет. Ще кажете : "Сети се!  Откога сме го открили!" Е, може и да не съм достатъчно бърза , но то и в любовта е така- откриваш бавно, постепенно, всекидневно и завинаги , а после се влюбваш.
Отначало бях скептична, недоверчива. После се зачетох в " Дребния волен народ" ... и не успях да се откъсна от книгите на Пратчет. 
"Задълбаваш в работата и рано или късно тя също задълбава в теб. Смърт бе отдавна запленен от хората, но изследването никога не е едностранно занимание. Някой би могъл да си прекара живота, като наблюдава личния живот на елементарните частици, а накрая изведнъж открива, че е в състояние или да знае кой е, или да осъзнава къде се намира, но не и двете неща едновременно." ( Дядо Прас) 
Такъв си е Тери Пратчет. Докато четеш съвсем незначителното му повествование и се щураш между ордата от герои, едно или две изречения ще  изскочат от редовете и ще те застрелят от упор , ама така, че дълго не знаеш дали да продължиш или да изпаднеш ступор. 
А когато затвориш страниците, не помниш нито Тифани, нито Смърт, нито другите надничащи от кориците. Но помниш и знаеш, че в какафонията от препинателни знаци на ежедневието е много важно да откриеш своя алеф
и да си останеш Антропоморфна Персонификация.



Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krivoshapkova
Категория: Технологии
Прочетен: 406207
Постинги: 115
Коментари: 458
Гласове: 8170